Welke bril past bij mij? Tips bij het maken van de juiste keuze

Het kiezen van een geschikte bril is voor sommigen mensen een feestje, maar voor anderen ook best een uitdaging. Vooral omdat je tegenwoordig volop keuze hebt aan merken die allerlei verschillende stijlen en kleuren bieden. Start daarom bij het kiezen van een geschikte bril bij de vorm van je hoofd. Niet ieder hoofd is hetzelfde en daarom hebben wij per hoofdvorm kort uitgelegd wat voor montuur hierbij het beste past.

Rond gezicht

Ronde gezichten zijn iets korter dan een ovaal gezicht waarbij de wangen en de kin wat prominenter aanwezig zijn. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een montuur dat geen aandacht legt op de breedte van het gezicht, vermijd ronde vormen. Ga in plaats daarvan voor een wat hoekige vorm, dunner montuur, een lichtere kleur of subtiele onderkant.

Ovaal gezicht

Als jij een ovaal gezicht hebt, dan ben jij een van lucky view. Dit is meest ideale vorm voor een bril. Mensen met een ovale gezichtsvorm kunnen vrijwel elk montuur dragen. Een nerdy stijl, vlindervorm, cateye, pilotenmontuur vrijwel alles staat je goed.

Hoekig gezicht

Bij een gezichtsvorm met wat hoekige gelaatstrekken, zoals een scherpe kaaklijn. Raden wij aan om te kiezen voor een ovale of vlinderbril, deze verzachten de wat hardere gezichtscontouren.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is meestal te herkennen aan een breed voorhoofd en een wat smallere kin. Bij deze gezichtsvorm past een breed montuur zoals bijvoorbeeld een pilotenbril. Leg de nadruk vooral niet op de bovenzijde van de bril, dit kan je voorkomen door een effen bril te kiezen, zonder al te veel accenten aan de bovenzijde.

Rechthoekig gezicht

Zijn jouw wangen, voorhoofd en kin ongeveer even breed? En heb je een scherpe kaaklijn? Dan raden we aan om je hoekige gelaatstrekken te verzachten met een ovale bril of een vlinderbril. Deze monturen breken de lijnen in je gezicht. Kies niet voor een hoekige bril, want dit montuur lijnt je gezicht nog meer af.

Weet je nou echt geen raad met de brilkeuze dan kunnen wij je uiteraard ook helpen met een advies op maat. Ons Helder team staat voor je klaar