Wie zijn wij?

Helder Opticiens, opgericht in 2016 in Dordrecht door de dynamische duo-broers Wiljo en Jurjen Tiele. Deze mannen runnen de show met een flinke dosis passie. Jurjen is dé brillenscout die de meest te gekke monturen inslaat en de kwaliteit checkt, terwijl Wiljo zich als tech-wizard vooral bezighoudt met software-upgrades en het reilen en zeilen op het hoofdkantoor in Zwijndrecht.

Bij ons draait alles om topkwaliteit brillen zonder dat je je spaarvarken hoeft te legen. We willen gewoon dat jij de beste kijkervaring hebt zonder in te leveren op kwaliteit en dat voor een normale en eerlijke prijs.

Maar wacht, er is meer! We zijn niet alleen serious business, we hebben ook een zacht plekje voor Moeder Natuur. We zijn all-in voor eco en duurzaamheid. We kiezen zoveel mogelijk voor leveranciers die recyclen en minder troep maken. Zo dragen we ons steentje bij aan die hele circulaire economie en proberen we onze ‘carbon voetafdruk’ klein te houden.

Bij Helder Opticiens willen we niet alleen dat je er top uitziet met onze brillen, maar ook dat je je top voelt. Wij bieden een eco-friendly keuze, zodat je met een gerust hart van je bril kunt genieten, terwijl je stiekem ook meewerkt aan een betere toekomst voor onze mooie planeet.

Betaalbare kwaliteit in een Helder jasje

Wij begrijpen dat onze prijzen een hoop vragen oproepen, zoals ‘Hoe doen jullie dit toch?’. Dus, hier komt het verhaal achter onze glasheldere prijzen.

Bij de lokale opticien spot je brillen van vergelijkbare kwaliteit, maar vaak tegen torenhoge prijzen. Serieus, dezelfde multifocale glazen die Helder levert kosten je daar al gauw zo’n 1000 euro per paar. De reden is dat lokale opticiens niet alleen betalen voor de inkoop van monturen en glazen, maar ook voor huur, personeel en dure apparatuur. Die kosten moeten ze verdelen over een beperkt aantal verkochte brillen, waardoor de prijs per bril door het dak schiet. Het zit ‘m dus niet alleen in de bril, maar ook in de kosten er omheen.

Bij Helder Opticiens doen we het anders. We verkopen gewoon meer brillen, waardoor de kosten per bril aanzienlijk dalen. Maar hé, dat betekent niet dat wij die winst in onze zak steken. Nee, die prijsvoordelen zie je terug in wat jij betaalt voor jouw bril.

Nu, die grote brillenketens? Die zijn eigendom van investeerders. Ze verkopen ook bergen brillen, maar hun kosten zijn hoger door mega marketinguitgaven en het voeden van investeerders en managers. Dat kan betekenen dat de kwaliteit daalt en dat ze je in de winkel proberen te verleiden met extra dure opties die bij ons gewoon standaard in de prijs zitten.

Helder Opticiens is anders, we hanteren eerlijke, vaste prijzen voor een all-in bril. Ongeacht je sterkte. En alle extra’s zonder de extra kosten. Het is gewoon duidelijk en eerlijk. Dat vinden wij wel zo Helder!

Eigen atelier

Bij Helder Opticiens gaan we voor topkwaliteit, ook als het gaat om jouw brillenglazen. Zodra je samen met de experts in de winkel het perfecte montuur hebt gekozen, zorgt Jurjen ervoor dat de bestelling van de maatwerk-glazen als een speer naar de glasfabriek wordt gestuurd. Binnen 5 tot 10 werkdagen liggen ze te shinen op ons hoofdkantoor in Zwijndrecht.

Op ons hoofdkantoor nemen onze experts de teugels in handen. Daar is Stephen de man van het moment. Met meer dan 40 jaar ervaring in brillenglazen slijpen is dit niet gewoon een baan voor hem, het is zijn passie. Hij gaat altijd voor perfectie, zonder uitzondering. Stephen zorgt ervoor dat jouw glazen met de grootste precisie in je montuur belanden. Bij Helder Opticiens is ‘goed genoeg’ gewoon niet goed genoeg. Wij zijn all about perfectie tot in de kleinste details

Kom werken bij Helder

Bij Helder zijn we altijd op jacht naar gepassioneerde mensen met een flinke dosis enthousiasme. Jij bent die persoon die dol is op het samenwerken in teamverband en er plezier in schept om klanten de ultieme winkelervaring te bezorgen. Weet je, voor velen is het kopen van een bril hartstikke leuk, maar voor anderen kan het best spannend zijn.

Als teamlid zorg je ervoor dat de bril-koopervaring super smooth verloopt. Het doel? Een happy klant met het best mogelijke zicht én een montuur dat gewoon een glimlach op het gezicht tovert. Onze missie? Simpel: de beste kwaliteit brillen aanbieden voor eerlijke prijzen.

We waarderen jouw inbreng enorm en vanaf het moment dat je bij ons start, telt jouw mening mee. Met ons ambitieuze en enthousiaste team zijn we nu zelfs op maar liefst 6 locaties te vinden! Trots kunnen we zeggen dat we blijven groeien.

Kortom, er liggen genoeg kansen binnen onze organisatie om door te groeien. En dat is nog maar het begin van wat we bij Helder te bieden hebben

Bekijk hieronder onze meest recente vacatures

Opticiens 32-38 uur
Verkoopmedewerker 15-22,5 uur

Herken jij jezelf in onze missie en visie?
Neem dan contact met ons op via sollicitatie@helderopticiens.nl
Ervaring in de optiekbranche is niet noodzakelijk. Wij faciliteren óók een interne opleiding.

Helder & duurzaamheid

Bij Helder zijn we overtuigd dat de wereld een stukje beter wordt als we een beetje om haar geven. We zijn ons bewust van de impact van kunststof op het milieu bij het maken van brillen. Daarom steunen we initiatieven die elke dag vechten voor een betere wereld.

We zijn groot fan van The Ocean Cleanup en steunen hen in hun missie tegen plasticvervuiling. Deze toffe club ontwikkelt mega systemen om de oceanen schoon te vegen. Ze richten zich op het aanpakken van bestaande rommel in de zee én voorkomen dat nieuw plastic de oceanen bereikt door rivieren op te ruimen.

Door onze support aan dit soort topinitiatieven, zoals The Ocean Cleanup, dragen we ons steentje bij aan een schonere wereld. Wij zijn supergemotiveerd om de ze weer te laten stralen van puurheid. Samen gaan we voor die sprankelende, schone oceanen!

Onze vestigingen

Helder Dordrecht
Voorstraat 264
3311 ET Dordrecht

Helder Hellevoetsluis
Struytse Hoeck 315
3223 DE Hellevoetsluis

Helder Maassluis
Koningshoek 92374
3144 BA Maassluis

Helder Oosterhout
Arendshof 19
4901 LG Oosterhout

Helder Rotterdam
Keizerswaard 87
3078 AL Rotterdam

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn