Wie zijn wij?

Helder Opticiens is begonnen in 2016 in Dordrecht, en werd opgericht door Wiljo en Jurjen Tiele,
twee broers die vol passie en trots het bedrijf runnen.

Terwijl Jurjen zich vooral richt op het inkopen van te gekke monturen en het bewaken van de kwaliteit, is Wiljo met name bezig met verbeteren van de software en het bedrijf organisatorisch op gang te houden. Jurjen kunt u regelmatig op de winkelvloer tegenkomen en Wiljo is voornamelijk op het hoofdkantoor in Zwijndrecht te vinden.

Onze missie is heel eenvoudig: het aanbieden van een bril met de hoogst mogelijke kwaliteit voor een eerlijke lage prijs.

Een eerlijke glasheldere formule

De vraag die wij het meest gesteld krijgen is: “Hoe kan het voor deze prijs?”, dit leggen wij u graag uit.

Een bril met onze kwaliteitsstandaard is alleen te vinden bij de ‘lokale opticien’, daar betaalt u dan ook vaak een hele hoge prijs voor. De multifocale glazen zoals wij ze leveren kosten u daar al snel 900 euro per paar. De brilprijs bij lokale opticiens wordt niet bepaald door de inkoop van de monturen en glazen maar door de kosten van onder andere de huur, het personeel en de apparatuur. Deze kosten moeten worden verdeeld over het relatief kleine aantal brillen die er worden verkocht. De kosten per bril zijn hierdoor dus gigantisch en dit moet doorberekend worden in de eindprijs.

Helder Opticiens verkoopt brillen in veel grotere aantallen waardoor de kosten per bril veel lager liggen. Dit voordeel steken wij niet in onze eigen zak maar ziet u terug in de brilprijs.

De grote bril-ketens zijn in handen van investeringsmaatschappijen. Ook deze ketens verkopen natuurlijk heel veel brillen. Het verschil is dat ze naast de extreme marketingkosten voor radio-, tv- en internetreclame, ook een groot deel moeten overhouden voor de investeerders en talloze mangement-lagen. Hierdoor daalt de kwaliteit en wordt er met ‘upselling’ gewerkt. Dat wil zeggen: u lokken voor een lage prijs of met gratis brillen en zodra u in de winkel bent de bril(len) proberen zo duur mogelijk te maken met vaak onnodige extra opties.

Helder Opticiens is een lokale speler die werkt met eerlijke en vaste prijzen voor een all-in bril. Dit is ongeacht uw sterkte en inclusief alle mogelijke gewenste opties. Wij rekenen geen toeslagen voor een hoge sterkte, cylinders, prisma’s, gekleurde of meekleurende glazen.

Dat vinden wij wel zo helder!

Eigen atelier

Wij slijpen al onze brillenglazen zelf. Dit doen wij omdat wij voor kwaliteit gaan. Onze medewerkers slijpen voor u persoonlijk de glazen. Zij begrijpen dat u kritisch bent en gaan dus altijd voor het beste resultaat. Zijn de brillenglazen niet op voorraad in de winkel? Dan wordt het montuur opgestuurd naar het hoofdkantoor in Zwijndrecht.

Hier komt de bril terecht bij Johan, hij zorgt er voor dat de perfecte glazen voor het gekozen montuur worden besteld. Zodra deze maatwerk-glazen binnen komen zijn ze bij Stephen in de juiste handen.

Stephen is een echte ‘Pietje precies’. Al 40 jaar is het slijpen van brillenglazen zijn lust en zijn leven. Hij gaat altijd voor 100% en zorgt er voor dat uw glazen zo precies mogelijk in uw montuur komen.

Kom werken bij Helder

Bij Helder zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste gedreven mensen. Je vindt het leuk om met het team, de klant de best mogelijke winkelervaring te geven. Het kopen van een bril is namelijk voor veel klanten leuk, maar voor sommigen ook best wel spannend.

Samen met het team zorg jij dat de aanschaf van de bril zo plezierig mogelijk verloopt. Met als resultaat een tevreden klant met een zo optimaal mogelijk zicht en een montuur die een glimlach op het gezicht tovert. Onze missie is heel eenvoudig: het aanbieden van een bril met de hoogst mogelijke kwaliteit voor een eerlijke lage prijs.

Uiteraard wordt jouw inbreng op waarde geschat en mag je zodra je start met ons meedenken.  Dankzij ons ambitieuze en bevlogen team staan we nu op maar liefst 6 vestigingen! Zo kunnen we met trots zeggen dat we blijven we groeien.

Kortom voldoende doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie!

Bekijk hieronder onze meest recente vacatures

Opticiens 32-38 uur
Verkoopmedewerker 15-22,5 uur

Herken jij jezelf in onze missie en visie?
Neem dan contact met ons op via sollicitatie@helderopticiens.nl
Ervaring in de optiekbranche is niet noodzakelijk. Wij faciliteren óók een interne opleiding.

Helder & duurzaamheid

Helder geloofd dat de wereld goed voor ons is als wij goed zijn voor de wereld. Wij zijn dan ook bewust van de gevolgen voor het milieu bij de productie van kunststof monturen en glazen. Daarom investeren wij in initiatieven en doelen die dagelijks streven naar de verbetering van onze wereld.

Zo steunen wij The Ocean Cleanup in hun strijd tegen plastic afval. The Ocean Cleanup is een non-profit organisatie die zelfontwikkelde grootschalige systemen inzet voor het opschonen van oceanen. Zij focussen zich op het aanpakken van de bestaande vervuiling in de oceanen en het tegenhouden van nieuw plastic door het opschonen van de rivieren zodat het de oceaan niet bereikt.

Door onze steun te geven betekenisvolle initiatieven zoals o.a. The Ocean Cleanup dragen wij stap voor stap bij aan een schonere wereld.

Onze vestigingen

Helder Dordrecht
Voorstraat 264
3311 ET Dordrecht

Helder Hellevoetsluis
Struytse Hoeck 315
3223 DE Hellevoetsluis

Helder Maassluis
Koningshoek 92374
3144 BA Maassluis

Helder Oosterhout
Arendshof 19
4901 LG Oosterhout

Helder Rotterdam
Keizerswaard 87
3078 AL Rotterdam

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn