Wie zijn wij?

Helder Opticiens is in 2016 opgericht in Dordrecht door Wiljo en Jurjen Tiele, twee broers die vol passie en trots het bedrijf runnen. Terwijl Jurjen zich vooral richt op het inkopen van te gekke monturen en het bewaken van de kwaliteit, is Wiljo met name bezig met het verbeteren van de software en het organiseren van de bedrijfsactiviteiten. Je kunt Jurjen regelmatig tegenkomen op de winkelvloer, terwijl Wiljo voornamelijk op het hoofdkantoor in Zwijndrecht te vinden is.

Bij Helder Opticiens hebben we een duidelijke missie: het aanbieden van brillen van de hoogst mogelijke kwaliteit tegen eerlijke lage prijzen. We streven ernaar om onze klanten een uitstekende kijkervaring te bieden, waarbij we compromisloos zijn als het gaat om de kwaliteit van onze producten.

Maar onze missie gaat verder. We hebben ook een sterke betrokkenheid bij het milieu en duurzaamheid. We geloven in verantwoord ondernemen en proberen zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Daarom kopen we waar mogelijk in bij circulaire fabrieken, die zich inzetten voor het hergebruik van materialen en het verminderen van afval. Op deze manier dragen we bij aan de bevordering van een circulaire economie en het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Bij Helder Opticiens streven we ernaar om niet alleen een kwalitatief hoogwaardige bril aan te bieden die voldoet aan de behoeften van onze klanten, maar ook om een positieve impact op het milieu te hebben. We willen onze klanten een duurzaam en verantwoordelijk alternatief bieden, zodat zij met een gerust hart kunnen genieten van hun bril, wetende dat ze bijdragen aan een betere toekomst voor het milieu.

Een eerlijke glasheldere formule

Onze meest gestelde vraag is: “Hoe kunnen jullie deze prijs hanteren?” We leggen dit graag aan u uit.

Bij de lokale opticien vindt u brillen van onze kwaliteitsstandaard, maar daar betaalt u vaak een aanzienlijk hogere prijs voor. De multifocale glazen die wij leveren kosten daar al snel 900 euro per paar. De prijs bij lokale opticiens wordt niet alleen bepaald door de inkoop van monturen en glazen, maar ook door kosten zoals huur, personeel en apparatuur. Deze kosten moeten worden verdeeld over een relatief klein aantal verkochte brillen, waardoor de kosten per bril enorm oplopen en worden doorberekend in de eindprijs.

Helder Opticiens verkoopt brillen in veel grotere aantallen, waardoor de kosten per bril veel lager zijn. Dit voordeel steken wij niet in onze eigen zak, maar u ziet dit terug in de prijs van de bril.

De grote brilketens zijn eigendom van investeringsmaatschappijen. Ook deze ketens verkopen natuurlijk veel brillen. Het verschil is dat ze naast enorme marketingkosten voor radio-, tv- en internetreclame, ook een groot deel moeten reserveren voor investeerders en talloze managementlagen. Hierdoor neemt de kwaliteit af en wordt er gebruikgemaakt van ‘upselling’. Dit betekent dat ze u lokken met een lage prijs of gratis brillen, maar zodra u in de winkel bent, proberen ze de bril(len) zo duur mogelijk te maken door broodnodige extra opties aan te bieden die bij Helder Opticiens al standaard in de prijs verwerkt zijn.

Helder Opticiens is een lokale speler die werkt met eerlijke en vaste prijzen voor een all-in bril. Dit geldt ongeacht uw sterkte en is inclusief alle mogelijke gewenste opties. Wij rekenen geen extra kosten aan voor hoge sterktes, cilinders, prisma’s, gekleurde of meekleurende glazen.

Dat vinden wij wel zo helder!

Eigen atelier

Wij slijpen al onze brillenglazen zelf, omdat wij streven naar de hoogste kwaliteit. Onze toegewijde medewerkers nemen de tijd om persoonlijk uw glazen te slijpen, omdat we begrijpen dat u kritisch bent en altijd het beste resultaat verwacht. Mocht het gebeuren dat de gewenste brillenglazen niet op voorraad zijn in de winkel, dan sturen we het montuur naar ons hoofdkantoor in Zwijndrecht.

Daar wordt de bril toevertrouwd aan Johan, die ervoor zorgt dat de perfect passende glazen voor het gekozen montuur worden besteld. Zodra deze maatwerk-glazen binnenkomen, zijn ze in de bekwame handen van Stephen.

Stephen is een echte ‘Pietje precies’. Met zijn 40 jaar ervaring in het slijpen van brillenglazen, is het zijn passie en levenswerk geworden. Hij streeft altijd naar 100% perfectie en zorgt ervoor dat uw glazen zo nauwkeurig mogelijk in uw montuur worden geplaatst. Bij Stephen zijn uw glazen in goede handen en kunt u erop vertrouwen dat uw bril met uiterste precisie wordt afgewerkt

Kom werken bij Helder

Bij Helder zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste gedreven mensen. Je vindt het leuk om met het team, de klant de best mogelijke winkelervaring te geven. Het kopen van een bril is namelijk voor veel klanten leuk, maar voor sommigen ook best wel spannend.

Samen met het team zorg jij dat de aanschaf van de bril zo plezierig mogelijk verloopt. Met als resultaat een tevreden klant met een zo optimaal mogelijk zicht en een montuur die een glimlach op het gezicht tovert. Onze missie is heel eenvoudig: het aanbieden van een bril met de hoogst mogelijke kwaliteit voor een eerlijke lage prijs.

Uiteraard wordt jouw inbreng op waarde geschat en mag je zodra je start met ons meedenken.  Dankzij ons ambitieuze en bevlogen team staan we nu op maar liefst 6 vestigingen! Zo kunnen we met trots zeggen dat we blijven we groeien.

Kortom voldoende doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie!

Bekijk hieronder onze meest recente vacatures

Opticiens 32-38 uur
Verkoopmedewerker 15-22,5 uur

Herken jij jezelf in onze missie en visie?
Neem dan contact met ons op via sollicitatie@helderopticiens.nl
Ervaring in de optiekbranche is niet noodzakelijk. Wij faciliteren óók een interne opleiding.

Helder & duurzaamheid

Helder geloofd dat de wereld goed voor ons is als wij goed zijn voor de wereld. Wij zijn dan ook bewust van de gevolgen voor het milieu bij de productie van kunststof monturen en glazen. Daarom investeren wij in initiatieven en doelen die dagelijks streven naar de verbetering van onze wereld.

Zo steunen wij The Ocean Cleanup in hun strijd tegen plastic afval. The Ocean Cleanup is een non-profit organisatie die zelfontwikkelde grootschalige systemen inzet voor het opschonen van oceanen. Zij focussen zich op het aanpakken van de bestaande vervuiling in de oceanen en het tegenhouden van nieuw plastic door het opschonen van de rivieren zodat het de oceaan niet bereikt.

Door onze steun te geven betekenisvolle initiatieven zoals o.a. The Ocean Cleanup dragen wij stap voor stap bij aan een schonere wereld.

Onze vestigingen

Helder Dordrecht
Voorstraat 264
3311 ET Dordrecht

Helder Hellevoetsluis
Struytse Hoeck 315
3223 DE Hellevoetsluis

Helder Maassluis
Koningshoek 92374
3144 BA Maassluis

Helder Oosterhout
Arendshof 19
4901 LG Oosterhout

Helder Rotterdam
Keizerswaard 87
3078 AL Rotterdam

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn