Helder Opticiens en Shamir Nederland schenken 140 brillen aan de voedselbank in Alphen aan den Rijn

Helder Opticiens, in samenwerking met Shamir Nederland en de Voedselbank
Alphen, slaat de handen ineen om oogzorg te bieden aan de mensen van de voedselbank. Goede oogzorg is niet voor iedereen vanzelfsprekend, aangezien dit vaak niet als eerste levensbehoefte wordt beschouwd.

Helaas wordt de zorg voor onze ogen steeds vaker uitgesteld vanwege de stijgende kosten, wat resulteert in een groeiend aantal mensen, zowel jong als oud, die rondlopen met verslechterd zicht. Dat ziet men ook met enige regelmaat op de winkelvloer bij Helder Opticiens. Het delen van elkaars ervaringen op de winkelvloer heeft uiteindelijk geleid tot een gesprek met de voedselbank in Alphen
aan den Rijn.

Om te achterhalen bij wie de behoefte heeft aan oogzorg, is er een oproep gedaan aan alle klanten van de Voedselbank in Alphen. Deze oproep resulteerde in maar liefst 140 aanmeldingen, zowel van kinderen als volwassenen. Dit is een schrijnende constatering.

Helder Opticiens en Shamir Nederland zetten zich daarom graag in om ervoor te zorgen dat alle 140 mensen die zich hebben aangemeld, de zorg ontvangen die ze verdienen.

De officiële start van deze samenwerking heeft plaatsgevonden op woensdag 31 mei. Tijdens deze ochtend waren o.a. Jurjen Tiele (Eigenaar Helder Opticiens), Theo Bax (Head of Sales Shamir Nederland) en de René de Jong (Secretaris Voedselbank Alphen aan den Rijn) aanwezig zijn om de start van dit waardevolle initiatief te markeren.